· 

Rode vegetarische curry

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst 
2 cm gember, fijngesneden
3 eetlepels rode curry pasta
400 gram zoete aardappel(stukjes van 2 cm)
400 gram wortels (stukjes van 2 cm)
125 gram Peultjes
Verse mini maiskolfjes
3 eetlepels pindakaas
0,5 groenteboullion 
400 ml kokosmelk
310 gram kikkererwten
Garnering: 1 handle pinda’s en verse koriander

 

 

 

 

 

 

Stap 1:

Snipper de ui, knoflook en gember. 

Verhit olie in een pan, bak de ui, knoflook en gember op laag vuur 4-5 minuten. 

Voeg currypasta toe, en roer het 2 minuten door. 

Stap 2: 

Voeg zoete aardappel, de wortel stukjes en de verse maiskolfjes toe.

Voeg de pindakaas toe. 

Giet de boullion erbij , laat 25 minuten zachtjes koken.

Kook de rijst volgens de verpakking.

Voeg kokosmelk en kikkererwten toe aan de groenten. 

Voeg de peultjes op het laatst toe, laat nog heel even pruttelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3:

Garneer met pinda's en verse koriander! Eet smakelijk


Reactie schrijven

Commentaren: 0