Ingredienten (voor 2 à 3 personen):
- 200 gram cantharellen
- 200 ml slagroom
- 1 uitje
- 2 teentjes knoflook
- platte peterselie
- half paddenstoellenbouillonblokje (evt)
- peper en zout
- olie
- geraspte (parmezaanse) kaas
- 250 gram tagliatelle
Bereiding:
Zet een pan water met zout op het vuur voor de tagliatelle.
Veeg de cantharellen schoon (je kunt ze beter niet wassen, dan worden ze zompig) en scheur ze in stukjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en fruit het uitje tot het glazig is. Voeg de knoflook en de cantharellen toe en bak mee.
Voeg de slagroom, het bouillonblokje en peper en eventueel nog wat zout toeen laat even pruttelen.
Strooi er de gehakte peterselie over.
Kook intussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Giet af en serveer met de saus.
Strooi er geraspte (parmezaanse) kaas naar smaak over.
Het kan natuurlijk ook met champignons, maar dat smaakt weer heel anders.
Reactie schrijven