Hallo! Vandaag heb ik een pastaschotel met aubergine gemaakt. Het is een heel lekker recept maar je hebt er wel veel tijd voor nodig. Daarom past hij niet goed bij mijn zoektocht naar eenvoudige recepten maar ik ga er nog een makkelijkere variant voor verzinnen.
Laat me weten wat je van dit recept vindt door hieronder een berichtje achter te laten!
Aubergine Schotel
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 x Aubergine
- 1 bol buffel mozzerella
- 100 gram geraspte kaas
- 400 gram Penne
Tomatensaus:
- Olijfolie
- 2 x blikje tomatenblokjes
- 2 teentje knoflook
- 1 ui
- Oregano
- Peper en zout naar smaak
Stap 1:
- Schil de ui
- Snijd in kleine stukken
- Pers de knoflook
Stap 2:
- Verhit olie in de pan
- Fruit eerst ui in de pan
- Voeg de knoflook toe
Stap 3:
- Voeg 2 blikken tomaten blokjes toe
- Voeg Oregano peper en zout toe
- Deksel op de pan, laten pruttelen op laag vuur!
Stap 4:
- Snijd 2 Aubergine's in stukken
Stap 5:
- Aubergines in de Airfryer
- Voeg schepje olijfolie toe
15 minuten
Stap 6:
- Zet water in de pasta pan op het vuur
- Laat het water koken
Stap 7:
- Voeg 400 gram pasta toe
- Kook 10 minuten
Stap 8:
- Neem de Aubergine uit de Airfryer
- Voeg toe aan de tomatensaus
Stap 9:
- Snijd Basilicum fijn
- Snijd Mozzarella in plakken
Stap 10:
- Zet de oven aan op 200 graden
Stap 11:
- Haal de pasta uit het water
- Doe de pasta bij de tomatensaus
Stap 12:
- Schep de Pasta met saus in een overschaal
Stap 13:
- Leg de basilicum en mozzarella op de pasta
Stap 14:
- Strooi er strooikaas overheen
- Strooi er eventueel Panco overheen
Stap 15:
- In de oven 30 min
Klaar!
Reactie schrijven