· 

Recept: Aubergine Schotel!

Hallo! Vandaag heb ik een pastaschotel met aubergine gemaakt. Het is een heel lekker recept maar je hebt er wel veel tijd voor nodig. Daarom past hij niet goed bij mijn zoektocht naar eenvoudige recepten maar ik ga er nog een makkelijkere variant voor verzinnen.

 

Laat me weten wat je van dit recept vindt door hieronder een berichtje achter te laten!

 

 

Aubergine Schotel

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

- 2 x Aubergine

- 1 bol buffel mozzerella

- 100 gram geraspte kaas

- 400 gram Penne

 

Tomatensaus:

- Olijfolie

- 2 x blikje tomatenblokjes

- 2 teentje knoflook

- 1 ui

- Oregano

- Peper en zout naar smaak

 

 

Stap 1:

 - Schil de ui

- Snijd in kleine stukken

- Pers de knoflook

Stap 2: 

- Verhit olie in de pan

 - Fruit eerst ui in de pan

 - Voeg de knoflook toe

 

 

Stap 3:

- Voeg 2 blikken tomaten blokjes toe

- Voeg Oregano peper en zout toe

- Deksel op de pan, laten pruttelen op laag vuur!

Stap 4: 

- Snijd 2 Aubergine's in stukken

Stap 5:

- Aubergines in de Airfryer

 - Voeg schepje olijfolie toe

 

 

15 minuten

Stap 6:

- Zet water in de pasta pan op het vuur

 - Laat het water koken

 

 

Stap 7: 

- Voeg 400 gram pasta toe

 - Kook 10 minuten

Stap 8:

- Neem de Aubergine uit de Airfryer

 - Voeg toe aan de tomatensaus

 

 

 

 

Stap 9:

- Snijd Basilicum fijn

- Snijd Mozzarella in plakken

Stap 10:

- Zet de oven aan op 200 graden

Stap 11:

- Haal de pasta uit het water

- Doe de pasta bij de tomatensaus

Stap 12:

- Schep de Pasta met saus in een overschaal

Stap 13:

- Leg de basilicum en mozzarella op de pasta

Stap 14:

- Strooi er strooikaas overheen 

- Strooi er eventueel Panco overheen

Stap 15:

- In de oven 30 min

Klaar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0